Gostilna Ribič

 
 
 

Zgodovina gostilne

Zgodovina gostilne

 

Ko še ni bil Ribič...

Skromni začetki gostilne sežejo že pred leto 1872 kjer je v usnjarski četrti zrastlo popularno gostišče za flosarje, splavarje in tržničarje. Takrat še ne moremo reči, da je to bila gostilna kot jo poznamo danes. V tistih časih je to bila ena izmed večih mestnih pekarn znana po svojih pekovskih izdelkih

 

200 let pekovske obrti na trgu pri mitnici

Tako kot danes je na levo od pročelja gostilne Ribič stal leseni most preko reke Drave, ki je služil kot glavna vpadnica v mesto. Tukaj so svoj prehod naredili mnogi delavci, trgovci, popotniki in meščani. Zraven je stala mitnica, celoten kraj pa je zaznamovala mestna tehtnica po kateri je postal znan trg - tehtnični trg.

Takratna pekarna je  zapisala svoje ime v anale mesta, ko je bilo potrebno z drugimi pekarnami stopiti skupaj in zahtevati dela prost dan za pekovske mojstre, ki so pridno skrbeli, da mesto ni bilo lačno.

 

Vojni čas in po njem

Leta pred spopadi je zgradba gostilne preživela v zamenjevanju lastništev družin, ki so vztrajala pri peki kruha. V času vojne je nastopilo obdobje zgodovinskega zatišja...

 

Gostilna Ribič - 1985


 

Ribič in PAN na skupni poti

Sedaj odgovornost za nadaljevanje te bogate tradicije prevzema restavracija Pan.

Zavezujemo se h kakovosti, pristnemu gostoljubju in kulinarični kreativnosti, ki bo še naprej gradila sloves gostilne Ribič na Ptuju.

Naša restavracija ima na voljo 120 mest za goste v pritličju in prvem nadstropju. V poletnih toplejših mesecih pa je na voljo tudi terasa ob rečnem bregu, kjer lahko gostimo do 90 oseb.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.